Trykk her for å finne eldre innlegg

lørdag 23. juli 2011

Røket ørretfilet - hele prosessen :)


Første prosess er å klargjøre røykovnen i form av å børste og se over.
Deretter er det å fyre opp ovnen med de hemmelige kvistene.
Ovnen fyres god og varm og den bør stå og godgjøre seg i minst en halv time.
Så er det klart for å legge ørrettfiletene på rista midt i ovnen. Disse er saltet og pepret på forhånd.
Da gjelder det å holde ovnen konstant varm på rundt 80 grader i ca. 1-time.
Tilbehøret kan naturligvis variere, men vi valgte kuttede poteter og gullerøtter, saltet, pepret, oljet og innbakt i folie og baket foran peisen på denne geniale anordningen som forrige huseier har laget. Han har også laget røykovnen naturligvis.
Dette bildet taler jo for seg selv, fantastisk godt. Sausen er en sennepssaus bestående av Creme fraiche og grov sennep rørt sammen. Et måltid som anbefales til alle som har en røykovn i hagen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere, men vær snill med oss :)